Project Description

The guiding principles in our client’s brief for their new home were clarity, simplicity and serenity. These principles were carried through from initial concept to final material selection.
Clarity in the need to conceive an idea to unify the old and the new. The home is in a conservation area and we wanted to maintain the integrity of the history whilst also encapsulating all aspects of contemporary living.
Simplicity in defining key zones within the home. Within the original area, we created a dedicated sleeping zone, including master bedroom suite, ensuite and WIR together with children’s bedrooms and bathroom. The existing roof space was converted to a guest’s wing including bathroom, with expansive windows to create light and a sense of space.
Serenity in creating an open yet defined family living space within the newly created extended building. Living spaces were designed for the relaxed family and more formal entertaining areas, a large galley style kitchen with integrated communal eating and dining area. A profound integration with the outdoor living and entertaining space seal the deal.
A large vertical void is connecting both levels with north facing windows to maximise sun light on both levels and throughout the house. The re-creation of the family home, tailored to its new owner’s lifestyle, was an amazing response and focused on design principles that were collaborated on with the client from the beginning.