Project Description

Situated in possibly one of the best streets in Manly, Northern Beaches, this original dated cottage home was calling for transformation. The owners asked our studio to keep the charm of the existing house and the story behind it and completely re-designed to the benefit a growing family and their needs.  The site topography has proven difficult to achieve compliance with council regulations in a relatively small and narrow footprint.

The design was focusing on opening up the current layout of the house adding a new upper level to enjoy the valley views together with new entertaining area with a swimming pool to enjoy.

The client embraced the initial architectural intention of creating a contemporary extension that visually connects the old house and the new addition, linking the living spaces on ground level and providing a large area of glazing to enjoy the great valley view, maximising natural light levels from all directions.

Looking to start construction mid 2020